Artwear by Gro – Gro Aakenes Sævig designer klær i gode naturmaterialer med trykk inspirert av kunsthistorien. 

Artwear by Gro bygger videre på mine erfaringer innen tekstilens mange teknikker, uttrykk og bruksområder, da jeg tidligere har laget utsmykninger til private og offentlige bygg. (se "utsmykking/decorations" og "Unika/et utvalg" i margen).  

Artwear by Gro jobber utfra de 3 K-ene:

  • Kvinne - Unike, stilrene og komfortable plagg, som er gjennomarbeidete og tidløse modeller. Jeg tenker at de kan pyntes opp og ned, og derfor er anvendelig til både fest og hverdag - sommer og vinter.
  • Kunst - Trykk med kunsthistorien anvendt gjennom mitt eget formspråk - hangtags med en liten forklaring ved hvert plagg.
  • Kvalitet - Gode gjennomprøvde kvaliteter i naturmaterialer som bomull, viscose, lin, ull og silke.

Alle plaggene er laget i et begrenset antall – har et trykk i nakken med kolleksjon og nummer! ( for eksempel 01/50 – nr 1 av 50 totalt)

Jeg ønsker å gi kunden en kunsthistorisk opplevelse gjennom mitt eget formspråk/uttrykk. Plaggene er gruppert i kolleksjoner med inspirasjon fra kunsthistoriske perioder. Vi startet med Renessansen og Art Nouveau i 2012.  I 2013 kom kolleksjonen hvor vi "lekte med formene" - inspirer av optisk kunst - OpArt.  Etter det hadde vi en kolleksjon inspiret av Norsk Kunst og Kubismen.

I mai 2016 gleder jeg meg til å vise nye skjørt, kjoler, jakker og topper inspirert av antikkens greske kunst.