Artwear by Gro – Gro Aakenes Sævig designer klær i gode naturmaterialer med trykk inspirert av kunsthistorien. 

Artwear by Gro bygger videre på mine (Gros) erfaringer innen tekstilens mange teknikker, uttrykk og bruksområder.   Da jeg tidligere laget bilder og utsmykninger til private og offentlige bygg. (se "utsmykking/decorations" og "Unika/et utvalg" i margen), lager jeg nå klær i små kolleksjoner.  

Jeg jobber utfra de 3 K-ene:

  • Kvinne - Unike, stilrene og komfortable plagg, som er gjennomarbeidete og tidløse modeller. Jeg tenker at de kan pyntes opp og ned, og derfor er anvendelig til både fest og hverdag - sommer og vinter.
  • Kunst - Trykk med kunsthistorien som utgangspunkt - anvendt gjennom mitt eget formspråk. Hangtags med en liten forklaring henger ved plaggene.
  • Kvalitet - Gode gjennomprøvde kvaliteter i naturmaterialer som bomull, viscose, lin, ull og silke.

Alle plaggene er laget i et begrenset antall – har et trykk i nakken med kolleksjon og nummer! ( for eksempel 01/50 – nr 1 av 50 totalt)

Jeg ønsker å gi kunden en kunsthistorisk opplevelse gjennom mitt eget formspråk/uttrykk. Plaggene er gruppert i kolleksjoner med inspirasjon fra kunsthistoriske perioder. Jeg startet med Renessansen og Art Nouveau i 2012.  I 2013 kom kolleksjonen hvor jeg "lekte med formene" - inspirer av optisk kunst - OpArt.  Etter det hadde jeg en kolleksjon inspiret av Norsk Kunst, Kubismen og antikkens greske kunst.

I 2017 har jeg kalt kolleksjonen Lines&Dots - her er det mange muligheter. Jeg håper du vil like dem :)